Barnintroduktion (första sidan, det finns fem!)

 

HEJ!! VÄLKOMMEN TILL DENNA BARNINTRODUKTION!

HAR DU REFLEKTERAT ÖVER VARFÖR VÄRLDEN ÄR SOM DEN ÄR? VARFÖR FINNS DET SÅ MYCKET KRIG ÖVERALLT...OCH ÄR MAN VERKLIGEN HELT DÖD NÄR MAN DÖR? FINNS DET EN OSYNLIG VÄRLD, OCH ÄR VI HELT SÄKRA PÅ, ATT ÄNGLAR INTE FINNS? JA, BÅDE DU OCH JAG HAR SÄKERT MÅNGA, MÅNGA FLER FRÅGOR, OCH NU SKALL VI SE, OM VI KAN HITTA NÅGRA SVAR PÅ DESSA FRÅGOR.

LIKSOM MAN KAN LÄRA SIG HUR DEN FYSISKA VÄRLDEN (DET MAN KAN SE OCH TA PÅ) FUNGERAR, SÅ KAN MAN OCKSÅ LÄRA SIG HUR DEN ANDLIGA VÄRLDEN (DET OSYNLIGA) FUNGERAR. DEN DANSKE FILOSOFEN MARTINUS HAR SKRIVIT 7 TJOCKA BÖCKER OCH MASSOR AV SMÅ, OM HUR LIVET HÄNGER IHOP. FÖLJ MED FELICIA OCH FELIX PÅ EN SPÄNNANDE UPPTÄCKSFÄRD OCH DJUPDYKNING I DENNA VÄRLDSBILD.

Klicka på de små bilderna till höger, så får du se dem i stort format!!!

 

FELICIA: Har du tänkt på det Felix, att allt det vi kan se och ta på är levande: växter, djur, vatten...ja...till och med stenar!!...Att stenar verkar helt döda och orörliga, beror på att de har sitt medvetande i den andliga världen. Det är alltså bara deras kropp vi kan se. Däremot har växter, djur och människor både kroppen och sitt medvetande i den fysiska världen. Stenen kan alltså inte känna något, om vi skulle slå den emot något annat hårt, men en växt kan känna behag och obehag om den blir utsatt för värme och kyla. Djur kan känna väldigt mycket liksom människor, eftersom de har ett väldigt utvecklat nervsystem.

FELIX: Hmmm.....kanske ligger det något i det...hm....

FELICIA: ....Och vet du vad....Alla levande individer som mineraler, växter, djur och människor ingår i ett kretslopp, och det betyder att alla får uppleva att vara både mineral, växt, djur och människor och mer till! Vi går faktiskt igenom 6 olika stadier eller riken: Mineralriket, växtriket, djurriket, människoriket, visdomsriket och den Gudomliga världen. Man kan i stora drag säga att, tre av dessa riken går vi igenom här i den fysiska världen: växtriket, djurriket och människoriket. Visdomsriket, den Gudomliga världen och mineralriket går vi igenom i den andliga världen. (I den första delen av människoriket lever vi i den fysiska världen, för att sedan övergå i den andliga världen, och i mineralriket precis tvärtom.)

FELIX: Så du menar att JAG också varit en sten, en växt..och...Det låter ju inte riktigt klokt!..Tag dig samman flicka!!

FELICIA: Jo, men hör nu här...Kolla in t ex en köttätande växt. Vad kan man säga om den? Kan man inte säga, att de flesta växter får sin näring genom rötterna och genom bladen, det vill alltså säga ifrån solen, vattnet och jorden?...Men så finns det plötsligt växter som har utvecklat matsmältningsorgan och kan få näring ur flugor och andra insekter. Här ser man tydligt att växten är på väg att bli till djurorganismer....Och vad kan man säga om t ex apor? Kan man inte se att de är djur som blir mer och mer människoliknande? De kan mer och mer gå upprätt, och så kan de använda sina händer till att göra enkla redskap av stenar och kvistar, och så har de utvecklat sin intelligens i hög grad.

FELIX: ..Ah...Åh!....Du vill alltså säga, att JAG kommer att bli en slags människa?...Det vill jag absolut inte!!....Usch sååå obehagligt!!

FELICIA: Din hjärna fungerar glimrande idag!

 

DU KAN BLÄDDRA TILL DE ANDRA SIDORNA MED PILARNA ELLER MED MENYN HÄR!

Felicia, Felix och rikena

 

Klicka för att gå bakåt!        Klicka för att gå framåt!

 

[an error occurred while processing this directive]